MINISTERI DE LECTORAT

MINISTERI DE LECTORAT

MINISTERI DE LECTORAT

“El Senyor us necessita per contagiar la seva Paraula”. D’aquesta manera, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, s’expressava cap al final de la cerimònia en què va conferir el ministeri del lectorat a set seminaristes de Barcelona i a dos de Sant Feliu de Llobregat el passat 10 de maig. L’Eucaristia va omplir de gom a gom l’església del Seminari Conciliar de Barcelona amb més de 350 persones, majoritàriament familiars i amics dels nous lectors, però també molts feligresos de les comunitats parroquials on col·laboren els caps de setmana. En paraules del bisbe auxiliar, “la capella del Seminari s’ha convertit en un cenacle on ressona la Paraula de Déu”.

“El Pa de la Paraula és tant important com el Pa de Vida”, va reflexionar el bisbe Gordo alhora que exhortava els nous lectors: “Siguem sobretot contemplatius d’aquesta Paraula sense oblidar que Crist és la paraula en majúscula.” El bisbe va animar els seminaristes a “tenir una docilitat pràctica i joiosa vers la Paraula de Déu”. En aquest sentit, va encoratjar a viure aquest ministeri de lector des de l’amor tot fent vida i encarnant la Paraula que es proclama.

Tota la cerimònia va destacar la importància d’aquest ministeri de servidors de la Paraula de Déu enmig de la comunitat. Però no podem oblidar que el lectorat suposa un pas més en el camí de la vocació presbiteral dels seminaristes i així es va viure també. En efecte, el lectorat era el primer ministeri que rebien vuit dels seminaristes així que també té la importància que suposa com a confirmació de la vocació per part de l’Església. 

La institució d’aquest nou ministeri va tenir com a punt àlgid el bes al leccionari de l’Evangeli per part de cadascun dels nou seminaristes. Un gest que parla per si sol de l’amor que cal tenir per la Paraula de Déu, per la passió per conèixer-la i predicar-la.

Donem gràcies a Déu.

lectors-83

A la foto Mons. Sergi Gordo amb Mn. Turull, rector del Seminari Conciliar de Barcelona i Mn. Josep Maria Domingo, vicari general de Sant Feliu de Llobregat i els seminaristes instituits:
Sergio Adán Delgado, Joan Francesc Cortès i Ribot, Alfonso de Alarcón SantaeulariaÍñigo de Alfonso Mustienes, Samuel Gutiérrez Aparcero, Francesc Xavier Lucena Peris, Pau Manent BistuéAlberto Para Martínez i Álvaro Trius Béjar.