Skip to content

Equip de formadors del Seminari

Mn. Salvador Bacardit Fígols

Rector del Seminari Conciliar de Barcelona

Nascut a Barcelona, l’any 1952. Llicenciat en Ciències de la Informació i en Teologia Moral. Ordenat prevere, a Mollet del Vallés, l’any 1979. Vicari de Santa Cecília fins l’any 1985 que marxà, com a missioner, a la diòcesi de Copiapó, al desert d’Atacama, al Nord de Xile.

En retornar a Barcelona, l’any 1992, fou nomenat formador del Seminari Major i delegat de Pastoral Vocacional. Rector de l’Església Major de Santa Coloma de Gramenet i delegat de Pastoral Social i Càritas, des de l’any 1997 fins l’any 2016. Vicari episcopal
des del 2004 fins el 2021.

Des de l’any 2016 fins l’any 2021, rector de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i delegat diocesà per a la Formació i Acompanyament del Clergat. Des del juliol del 2021, rector del Seminari Conciliar de Barcelona.

Mn. Bernat Gimeno Capín

Formador d'Introductori i de les etapes Discipular i Configuradora, residència Sagrat Cor

Va néixer a Barcelona l’any 1974. Ordenat prevere a la Catedral de Barcelona el 2 de maig de 1999, pel Bisbe Ricard Mª Carles

Llicenciat en Teologia Sistemàtica per la Facultat de Teologia de Catalunya, ha estat enviat i prestat servei com a vicari a Barcelona, Basílica de la Puríssima Concepció (1998 – 2002) i Parròquia Sant Pius Xè (2002 – 2011), i com a rector a Premià de Mar, parròquia de Sant Cristòfol (2011 – 2018), i Barcelona, parròquia Sant Joan M. Vianney (2018 – 2019).

Mn. Pere Montagut Piquet

Director Espiritual

Nascut l’any 1963 a Sant Just Desvern, rebé l’Ordenació sacerdotal el 22 de desembre de 1991. Acabat el batxillerat en teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya va continuar els estudis eclesiàstics a la Pontifícia Universitat Gregoriana a Roma. Allí va obtenir la Llicenciatura i el Doctorat en Teologia (especialitat Espiritualitat) i va participar com a secretari al Sínode de la Vida Consagrada (1994).

Tornant de Roma, l’any 1996, va ser nomenat Vicari de la Parròquia de Santa Maria del Remei de les Corts (durant 10 anys) i l’any 2006 va ser nomenat Rector de la mateixa (durant 14 anys). Director de l’Institut de Teologia Espiritual del 2006 al 2014.

Actualment és professor d’Espiritualitat Litúrgica a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, Vice-postulador de la Causa de Canonització del Beat Pere Tarrés i Director Espiritual resident del Seminari Conciliar de Barcelona.

P. Xavier Rodríguez

Director Espiritual

Nascut a Barcelona el 10 de gener de 1950. Religiós Jesuïta des de 1970, i ordenat sacerdot el 1981. Va estudiar Ciències Químiques a la UB i Teologia a la Facultat de Sant Francesc de Borja a Sant Cugat del Vallès.

Dedicat principalment a la pastoral i acompanyament en diverses escoles, ha donat moltes tandes d’Exercicis Espirituals a joves, universitaris i professionals joves, religiosos i capellans, combinant tot plegat amb la pastoral de reinserció social i penitenciària, i en el servei a la pròpia comunitat religiosa com a superior o/i director.

És mag professional des de 1974 participant activament en diverses associacions que s’hi relacionen amb aquest món.

Mn. Joan Pere Pulido Gutiérrez

Delegat diocesà per a la formació dels seminaristes de Sant Feliu de Llobregat

Va néixer a Barcelona, l’any 1970.
Va ser ordenat de prevere el 12 d’octubre de 1996.

És llicenciat en teologia moral per la Facultat de Teologia de Catalunya i Màster de Doctrina Social de l’Església per la Facultat de ciències polítiques i sociologia de la Universitat Pontifícia de Salamanca.

Ha estat vicari de les parròquies de Sant Just i Pastor de Sant Just Desvern i de les Parròquies de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, Sant Vicenç de Castellbisbal i Santa Eulàlia del Papiol, de la que també ha estat rector.

Actualment és Secretari General i Canceller i Moderador de la Cúria, Secretari Particular del Bisbe Agustí Cortés Soriano i Delegat de Pastoral Vocacional de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.