Mn. Josep Maria Turull, rector del Seminari de Barcelona, celebrà el dia 22 de desembre 25 anys de prevere. És per aquest motiu que el passat diumenge dia 18 va tenir lloc al Seminari una celebració per tal de festejar una efemèride tant assenyalada. L’acte s’inicià amb la celebració de l’Eucaristia, presidida per Mn. Turull i amb la capella plena de gom a gom. Es van fer presents moltes persones que, d’una manera o  altra, també han estat testimonis d’aquests 25 anys de ministeri de Mn. Turull. En l’homilia va recordar el dia de la seva ordenació, on va dir que desitjava que la seva vida fos com un pa acabat de sortir del forn, preparat per a alimentar a tots aquells que estiguin afamats. Després de 25 anys, Mn. Turull va dir que vol continuar partint i repartint el pa de la seva vida, allà on el Senyor vulgui.

A continuació ens vam desplaçar a l’Aula Magna del Seminari on es va projectar un vídeo elaborat pels seminaristes, on es recollien fotografies de les diverses etapes de la vida de Mn. Turull, així com testimonis de les persones que l’han conegut en les diferents tasques pastorals que se li han enomanat al llarg de tots aquests anys. En el vídeo es va poder veure un recorregut per tota la seva vida. Els seminaristes van fer un treball molt exhaustiu, contactant amb familiars i amics per tal que tots poguessin deixar el seu testimoni agraït a Mn. Turull. El recorregut començava amb la seva vida familiar, el seu temps de Seminari, l’ordenació presbiteral i les primeres destinacions pastorals, sobretot les parròquies de la Mare de Déu dels Àngels i la de Sant Ramon de Penyafort. Els darrers dotze anys com a rector del Seminari Conciliar també hi van estar molt representats en el vídeo.

Tot seguit se li va fer entrega de diversos obsequis, oferts per diverses persones i comunitats que han estat i són importants en la seva vida. La seva família li va regalar una ceràmica de les benetes de Montserrat on es reproduïa la coneguda cita del profeta Jeremies: “Tú m’has seduït Senyor i jo m’he deixat seduir”. Una representació dels feligresos de les parròquies de la Mare de Déu dels Àngels i de Sant Ramon de Penyafort li van fer entrega de dos cristalls on hi ha gravada una imatge de la façana de les dues parròquies. Va ser un regal que li permetrà recordar sempre els anys dedicats a aquestes comunitats cristianes. El Seminari li va fer entrega d’un estoig amb tres instruments d’escriptura molt elegants: un bolígraf, un roller i un llapis de mina. El darrer obsequi va ser molt especial, d’aquells que no es poden embolicar. Es tractà de la coral “Som”, de la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort, que va interpretar quatre peces a veus. És una coral molt estimada per Mn. Turull, doncs és molt afeccionat a la música. Posteriorment va rebre altres obsequies a títol personal d’altres persones, testimoniant així l’agraïment i l’estimació que li tenen.

Finalment, Mn. Turull va pronunciar unes sentides paraules d’agraïment tot glossant tres termes molt significatius: gràcies, perdó i siusplau. Aquestes paraules han estat sempre presents en l’exercici del seu ministeri i va demanar a Déu que hi continuïn estant durant el futur. L’acte va acabar amb un refrigeri al claustre d’honor del Seminari, on tots vam poder felicitar i parlar amb l’homenatjat.

DSC_9761

DSC_9763

DSC_9768

DSC_9816

DSC_9819

DSC_9826

DSC_9846

Recommended Posts