A un pas del naixement del nen Jesús, el dilluns 19 de desembre, va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona la celebració nadalenca, amb la presència de l’Arquebisbe de Barcelona, ​​Mons. Joan Josep Omella, i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés.

La celebració va començar amb la Santa Missa, on l’Arquebisbe Omella va donar unes pinzellades sobre la figura de la dona estèril: “Déu fa d’aquesta esterilitat fecunditat, ja que per Ell res és impossible. Déu dóna fruit malgrat la nostra feblesa i misèria.” a continuació, amb motiu del proper 25 de desembre, va donar tres idees per preparar i entendre el Nadal. la primera és el compromís de Déu davant l’home. Ell, fixant-se en els problemes i les misèries dels homes, rebutja la tendència que tenim a criticar quan tot va malament. l’actitud de Déu és baixar a la terra, fer-se home. Déu no ha abandonat l’home sinó que Ell mateix s’ha fet home. l’Arquebisbe va remarcar també l’aspecte de la disponibilitat que hem de tenir envers Déu, posant d’exemple a la Mare de Déu amb el seu “fiat” davant el pla per a la salvació de la humanitat. Finalment animant-nos a fer-nos petits ens va convidar a contemplar el misteri del naixement de Déu, indicant la importància de meditar l’Evangeli en silenci, escoltant la veu de Déu que parla en el silenci del cor i fixant-nos en la figura del Fill de Déu, que neix per a la nostra salvació.

Després de la celebració eucarística, vam tenir un sopar acompanyat de nadales per commemorar el naixement del fill de Déu i per acomiadar l’any 2016 donant pas a un nou any.

DSC_9859

DSC_9879

DSC_9890

fullsizeoutput_eee

fullsizeoutput_f04

Recommended Posts