El 19 de març és el dia de Sant Josep i dia dels Seminaristes. En aquesta data tan assenyalada i tercer diumenge de Quaresma, l’Església de Barcelona ha celebrat l’ordenació de quatre joves diaques nous: el Josep Roca, el Pere Alavedra, l’Alberto Moreno-Palancas i l’Iñaki Marro. L’acte ha tingut lloc a la basílica de la Sagrada Família i ha estat presidit per l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella.

La celebració ha comptat amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, també del rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Mn. Josep M. Turull, i de més concelebrants i assistents que han omplert la basílica de gom a gom.

En l’homilia, l’arquebisbe de Barcelona ha mostrat el seu orgull de ser el pastor d’una ciutat que tingui un Seminari que funciona, amb un total de 30 seminaristes, i també la satisfacció de comptar amb quatre joves que decideixen deixar el seu futur en les mans de Déu. “És un dia per donar gràcies a Déu, pels seminaristes que tenim. Aquests joves que han dit sí a la crida de Déu” comença Omella. Tot seguit, ha dit als quatre seminaristes:estareu sempre disposats i disponibles per a tot el que us demani, perquè fareu vostres les paraules de Jesús […] Déu us ha triat a cadascun de vosaltres lliurement. Sou conscients d’això. És Ell qui us ha cridat, perquè Ell us estima i us estima molt”. 

Els assistents han pregat per els nous diaques de Barcelona i les seves famílies, tot demanant a Déu que caminin plegats en aquesta nova missió que els hi espera.

image4

image5

image2

image1

image3

image

image6

image7

image8

Recommended Posts