El Seminari Conciliar de Barcelona va acollir el dissabte 16 de març la vetlla de pregària per les vocacions, la vigília de l’ordenació de sis seminaristes com a diaques a la Sagrada Família i al voltant de la solemnitat de sant Josep. El lema d’enguany, “El Seminari missió de tots”, va ser l’eix conductor de la vigília. En aquest sentit, van prendre la paraula per compartir el seu testimoni un seminarista (Mateo Gómez), la mare d’un dels nous diaques (Asun Falgueras) i una noia d’una parròquia on col·labora un dels diaques (Laura Pujol).

En el seu testimoni, el seminarista de Sant Feliu de Llobregat Mateo Gómez, va explicar com sentia la vocació al sacerdoci des de ben petit i com, en una visita al santuari de Lourdes quan tenia 16 anys va veure en claredat la crida. En Mateo, amb 20 anys, és el seminarista més jove del Seminari on hi estudia un total de 43 joves que s’estan preparant pel sacerdoci.

Per la seva banda, Asun Falgueras, mare de Carles Bosch, va compartir com ha viscut tots aquests anys la vocació del seu fill que va qualificar de “benedicció i gràcia del Senyor”. Va animar amb energia a que tots els fidels preguin pels seminaristes i sacerdots.

D’altra banda, la Laura Pujol, de la parròquia de santa Eulàlia de Vilapicina on hi col·laboren dos dels nous diaques, va destacar la importància que havia tingut el contacte amb un d’aquests seminaristes de cara al seu procés de fe. “Us demano, preveres i seminaristes, que estigueu a prop de la gent, especialment dels joves i els infants”, va exhortar.

El rector del Seminari, Mn. Felip-Juli Rodríguez, va presidir la vetlla i va destacar com sant Josep acarona la vida dels seminaristes perquè es converteixin “en homes de Déu enmig del món”. En la línia del text de l’Evangeli que s’havia proclamat (Jn 1, 35-42), el rector va recordar que “volem apuntar el Crist sense fer ombra”.

c4d1eeb7-5e4e-4193-a976-0cc2c85ed4ee c24968b1-52a4-4922-96e1-d8e389219e79 8619f036-06df-4af5-aaf0-b20552e5801f

vetlla pregaria 2019 copia

Recommended Posts