Dilluns passat, 21 de setembre, tingué lloc la inauguració del nou curs al Seminari Conciliar de Barcelona. La inauguració va començar amb la reunió dels seminaristes i els formadors amb el Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, acompanyat pel Sr. Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, i el rector del Seminari, Mn. Josep Maria Turull.

El Sr. rector del Seminari va dir que el curs estarà marcat per cinc eixos fonamentals: la lectura, l’aprofundiment i l’aplicació de l’encíclica Laudato si’: l’Assemblea ordinària del Sínode dels bisbes per la família, que vol guiar i il·luminar, a la llum de l’Evangeli, als fidels catòlics respecte a la vida familiar i matrimonial; la celebració de l’Any Jubilar de la misericòrdia; la celebració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, una celebració que ve acompanyada per la possible confirmació que permeti el culte a tota l’Església universal i la seva proclamació com a Doctor de l’Església. A més a més, a finals de juliol de l’any vinent , tindrà lloc la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia (Polònia).

El curs es presenta amb alegria i amb esperança, amb l’incorporació de nous seminaristes: una nova incorporació de Sant Feliu de Llobregat i sis de l’arxidiòcesi de Barcelona. Respecte al Seminari Menor, hi ha dos seminaristes de Barcelona i un seminarista de la diòcesi de Solsona. Més alegries es presenten a la diòcesi de Barcelona amb les ordenacions de dos candidats al presbiterat i cinc al diaconat, que tindran lloc el dijous 24 de setembre a la Sagrada Família.

Tant el rector, com els senyors bisbes, van tenir unes paraules per als seminaristes. Van recordar que la tasca principal del seminarista és l’estudi i la pregària personal quotidians. No es tracta de deixar-se arrossegar per la rutina, sinó que cal projectar el curs des de la nostra llibertat i responsabilitat, preguntant-nos cada dia quina és la voluntat de Déu, què em demana el Senyor en aquest curs. També és molt important portar en el cor la dimensió eclesial, viure la pastoral en harmonia amb tota la diòcesi; en definitiva, caminar amb l’Església. Se’ns va recordar també que fóssim agraïts pel do de la vocació sacerdotal i no oblidar que, com a pastors, hem d’imitar la misericòrdia del Bon Pastor; no exigint molt als altres i poc a nosaltres, sinó essent com l’Església, mare i mestre, acollint a tots els necessitats de misericòrdia.

Després de la reunió inicial celebràrem l’Eucaristia, presidida pel Sr. Cardenal. En l’homilia ens va exhortar a actuar segons la vocació a la que Déu ens ha cridat. Ell ens ha creat i ens coneix, i la nostra plenitud passa per adherir-nos a la seva voluntat.

La trobada va acabar amb un sopar, donant així per inaugurat el curs 20015-2016.

 

1

2

3

4

5

6

7

Recommended Posts