El passat dilluns, 19 de setembre, va tenir lloc la inauguració del curs 2016-2017, en presència de l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella i del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés.

El rector del seminari, Mn. Josep Maria Turull, va obrir la sessió marcant els eixos fonamentals que regirant aquest nou període acadèmic. D’una banda, tancar l’Any Jubilar, que ha de ser “un entrenament per introduir la misericòrdia en el dia a dia dels futurs preveres” i, també, la clausura del setè centenari de la mort de Ramón Llull. D’altra banda, va destacar l’estudi amb profunditat l’Exhortació apostòlica l’Amoris Laetitia que ens servirà en el nostre magisteri pastoral, i paral·lelament, anar aplicant el que demana l’encíclica Laudato Sí. Tanmateix va donar la benvinguda als nous seminaristes, dos de Sant Feliu i cinc de Barcelona, així com el nou formador Mn. Joan Pere Pulido, Secretari general de Sant Feliu i Secretari personal del bisbe Agustí, que substituirà a Mn. Serra que després de 25 anys s’acomiada com a formador per a passar a ser director de la Residència de Sant Josep Oriol. Tots van fer-li una gran ovació en agraïment a aquests anys.

Tant el rector, com el bisbe de Sant Feliu i l’arquebisbe, van dedicar unes paraules al seminaristes i ens van demanar una bona cooperació i fraternitat entre les dues diòcesis.

L’arquebisbe Omella, per la seva banda, va recordar-los la seva disposició cap a Déu. “Heu firmat un xec en blanc, i Déu t’ha dit vine amb mi, i tu has dit què vols de mi Senyor”. Un xec que ens demana, segons l’arquebisbe, treballar en l’àmbit intel·lectual, humà, espiritual i pastoral cada dia per anar progressant.

Després de la reunió inicial, es va celebrar la celebració de l’Eucaristia a la Capella del Seminari amb tots els seminaristes, que va presidir l’arquebisbe de Barcelona. L’homilia, va anar a càrrec del bisbe Agustí que va recordar el més important durant els anys de formació: aquella conversa que es manté “d’amagat” amb Jesús, que al final esdevé “el resum o el compendi dels anys dins el seminari”.

Per acabar aquesta inicial trobada vam poder compartir un sopar de fraternitat amb tots els seminaristes i formadors per donar bon començ d’aquest nou curs 2016/17.

Recommended Posts