El Seminari, comunitat de referència

El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe Agustí Cortés inauguren un nou curs al Seminari Conciliar de Barcelona

Amb moltes cares noves, incloses les dels nous formadors, s’ha iniciat el curs 2018-2019 al Seminari Conciliar de Barcelona. El 17 de setembre passat la comunitat de formació dels futurs preveres de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu va donar el tret de sortida al nou curs amb una joiosa trobada fraterna, amb discursos motivadors i un festiu sopar de germanor, que va tenir com a moment central la celebració solemne de l’Eucaristia.

El cardenal Joan Josep Omella, acompanyat del bisbe de Sant Feliu, Mons. Agustí Cortés, i dels bisbes auxiliars de Barcelona, va exercir de mestre de cerimònies, amb la simpatia i el bon humor que el caracteritzen. «Heu d’estudiar molt —va recordar—, però més que erudits, l’Església avui necessita pastors, i això només s’aconsegueix amb molta pregària.» El cardenal va insistir també en la importància de la fraternitat, ben condimentada per l’alegria i la capacitat de perdonar. En aquesta mateixa línia es va mostrar el bisbe de Sant Feliu, tot subratllant que el Seminari ha de ser, abans que res, comunitat de vida i comunitat de referència per a la diòcesi: «El temps de Seminari constitueix una mena de catecumenta sacramental i ha de tenir un pes decisiu en la vostra vida.» «El Seminari —va afegir— no és una residència d’estudiants, sinó que és una família, una petita Església domèstica, on s’inicia l’espiritualitat sacerdotal, que és sobretot espiritualitat de comunió.»

La trobada va servir també perquè els nous formadors, Mn. Felip-Juli Rodríguez i Mn. David Álvarez, juressin el nou càrrec, alhora que feien públicament la professió de fe. El nou rector del Seminari Conciliar, Mn. Felip-Juli Rodríguez, en un breu parlament inicial, va voler recordar la importància de ser de Crist i de l’Església en favor del món: «El món necessita pastors que donin la vida com el Crist.» «Un convido —va acabar dient— a compartir, en aquest temps de Seminari, el millor de vosaltres mateixos, no les foscors, perquè la relació amb el Senyor només és prova amb la relació entre nosaltres.

fullsizeoutput_5343

Recommended Posts