Agermanats donem lloança

Poder celebrar la festa del Beat Pere Tarrés, va ser un gran motiu de joia per tot el Seminari de Barcelona. Com cada any, ens vam congregar per celebrar la Santa Missa a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, el dia 30 de maig a les 19:30. Amb el desig d’honorar el Beat i demanar, si Déu vol, que aviat formi part del cor dels sants.

La seva vida és un exemple per tots nosaltres. Va viure una vida intensa plena de dificultats, en la qual va destacar com a metge, sacerdot, apòstol i escriptor. Per aquest motiu, ens vam preparar amb la “Novena del fiat al beat Pere Tarrés i Claret”, elaborada per Mn. Pere Montagut, director espiritual del Seminari. 

La novena té com a objectiu aprofundir en l’espiritualitat del nostre benaurat. S’anomena del fiat perquè “el Dr. Tarrés dedica tota una reflexió a aquesta beneïda paraula mariana” (cf. Novena del fiat p. 10). Es demana, en aquest sentit, que l’Apòstol de la joventut ens aconsegueixi la gràcia de fer amb promptitud la voluntat de Déu. Així ho va fer ell, fixant-se sempre en l’Immaculat Cor de Maria. Com diu el cardenal Omella, aquesta pregària ens pot ajudar a “mirar Déu amb confiança i a mirar els altres com a germans amb els quals hem de caminar en caritat, justícia i fraternitat” (cf. Novena p. 13).

Van assistir a l’Eucaristia l’Associació de Metges Cristians de Catalunya i la Federació Cristians de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés, així com representants de l’Organisme Benèfic Assistencial. A l’homilia, Mn. Pere Montagut, va destacar com Déu continua actuant a través dels seus sants. També va esmentar com els seminaristes són, avui, un signe de la presència de Jesucrist a la Terra, un autèntic miracle: La constatació visible de que Jesucrist enamora i l’Esperit Sant atrau. En concloure la celebració, vam poder venerar les seves relíquies i pregar davant la seva tomba, tot cantant els seus goigs.

Pel que es refereix al procés de canonització, actualment s’està examinant l’autenticitat d’un segon miracle atribuït a Mn. Tarrés. Es tracta d’una religiosa amb un diagnòstic de tuberculosis òssia curada sense explicació científica coneguda. “No són els sants els qui fan miracles sinó Déu que, a través d’ells, permet coses extraordinàries, innombrables i sovint amagades” (Novena, p.14). Que el Beat Pere Tarrés, apòstol de Maria i de la puresa protegeixi els nostres cors, i ens ajudi a ser fidels amb la vocació que Jesucrist ens ha donat. Beat Pere Tarrés, pregueu per nosaltres.

Recommended Posts