La Delegació de Joventut i el Seminari Conciliar de Barcelona van organitzar aquest dissabte passat, 18 de març, la Vetlla de Pregària per les Vocacions, organitzada en el marc del Dia del Seminari que té lloc per Sant Josep. El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sebastià va presidir la trobada, on no van faltar els seminaristes que s’ordenaven diaques el dia següent: Josep Roca, Alberto Moreno-Palancas, Iñaki Marro i Pere Alavedra.

Units en la pregària, joves de la Delegació de Joventut, seminaristes, familiars, religiosos i laics de tota la diòcesi van voler aportar el seu granet de sorra en la pregària per les vocacions.

La pregària va comptar amb cants, meditació personal, l’adoració al Santissim i la celebració de l’Eucaristia. Durant l’homilia, el bisbe Taltavull va referir-se a l’Evangeli de la Samaritana fent un símil amb el propòsit que ha de guiar el seminarista. Concretament, va indicar que l’acció de donar de veure ha tots els homes i dones assedegats és la que han de fer els cridats a ser sacerdots. “Són ells els que tenen el do de saciar aquesta necessitat, des de la proximitat amb Déu i amb els germans”, va dir. Aquesta referència coincideix amb el lema del Seminari d’aquest curs que diu: “Prop de Déu i dels germans”.

Els quatre seminaristes que l’endemà s’ordenaven diaques també van intervenir donant el seu testimoni. Una experiència forjada a partir de la seva experiència personal entorn el camí cap a Déu. el Pere, l’Alberto, el Josep i l’Iñaki van fer menció del seu procés vocacional, des de l’inici, el discerniment i el seu pas pel seminari. Concretament van destacar l’acompanyament de l’equip de formadors i dels altres seminaristes, com un pilar bàsic de cara a exercir com a bons diaques i més endavant bons sacerdots.

Ben entrada la nit, tots els assistents van poder gaudir d’un petit refrigeri on van tenir l’oportunitat de parlar amb els seminaristes sobre les seves vocacions.

 image

image1

image2

image3

image4

image5

Recommended Posts