Com ja és tradicional, el passat 17 de desembre els seminaristes, formadors i bisbes van celebrar les festes nadalenques uns dies abans del final de les classes. La vetllada va començar amb l’Eucaristia solemne a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona seguida d’un sopar de gala al menjador. Degut al toc de queda, enguany el programa va haver d’avançar-se d’horari per tal que els bisbes poguessin tornar a l’hora.

Celebració de Nadal al Seminari 2020

L’ocasió va aplegar tots els seminaristes residents a l’edifici del Seminari però també els companys del curs de Pastoral que ja es troben residint a les parròquies. La missa va coincidir amb la celebració del primer dia de les fèries privilegiades d’Advent, els dies immediatament anteriors a Nadal que intensifiquen en la litúrgia l’espera joiosa del Salvador. L’Eucaristia va ser presidida pel cardenal Joan Josep Omella i va comptar amb la presència dels dos bisbes auxiliars, Sergi Gordo i Antoni Vadell, juntament amb el bisbe auxiliar electe Javier Vilanova. El bisbe de sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustí Cortés, no va poder assistir degut a què es trobava convalescent d’un tractament mèdic.

Celebració de Nadal al Seminari 2020

L’ambient nadalenc va marcar el to del sopar. En efecte, van tenir lloc diverses actuacions musicals d’alguns seminaristes que portaven dies preparant amb esforç algunes peces de música i cant per delectar els presents. També va haver-hi una actuació de màgia per part d’un dels dos directors espirituals, el pare Xavier Rodríguez mag aficionat des de fa molts anys. Era la primera vegada que actuava al Seminari i el seu doble número va merèixer grans aplaudiments. Les actuacions van tenir com a mestre de cerimònies i presentador el seminarista de Sant Feliu Manuel Rodríguez.

Celebració de Nadal al Seminari 2020

Per cloure la trobada va tenir lloc l’actuació de la coral del Seminari sota la direcció del seminarista de sant Feliu Joan Francesc Cortés. Van interpretar a capella la nadala Gaudete, una composició anònima del segle XVI.
Un dels moments més especials de la celebració van ser les paraules que adreçà el bisbe electe Javier Vilanova. De fet, la celebració nadalenca al Seminari va tenir lloc just tres dies abans de la seva ordenació episcopal. Mons. Javier va animar els seminaristes a perseverar en el camí vocacional tot pregant “per tenir molts companys de viatge” i encoratjar les vocacions al sacerdoci.

Celebració de Nadal al Seminari 2020

Joan Piñol
Seminarista de l’Arxidiòcesi de Barcelona
3r de Teologia

Recommended Posts