Els seminaristes de l’etapa d´introductori de Terrassa, Solsona i Barcelona vam tenir una convivència de tres dies al Monestir de l’Abadia de Montserrat després dels exàmens del primer quadrimestre. Vam arribar el dia 24 de gener al matí, per assistir a la Missa conventual dels monjos en el Santuari. Després de l’Eucaristia el monjo P. Josep Enric Parellada ens va explicar la història de la sagristia i del presbiteri.

Una altra experiència d´aquell primer dia va ser escoltar les oracions cantades de l’Escolania. A la tarda, havent dinat i descansat una estona, vam rebre una xerrada d’un altre monjo sobre la crida de Jesús als seus deixebles. Després de tenir un moment de pregària personal, vam resar junts el rosari i vespres amb la comunitat. Entre activitat i activitat ens va passar el primer dia volant.

El nostre segon dia de convivència, vam començar participant de les oracions del matí amb la comunitat de monjos. Després de l’’esmorzar vam anar a fer una passejada pels jardins del monestir, un espai tranquil que ajuda a elevar el cor al Creador. Vam concloure el matí celebrant l’Eucaristia en la Santa Cova de Nostra Senyora; va predicar Mn. David Álvarez, el nostre formador.

El dijous, havent participat dels oficis en la capella monacal, i després d’esmorzar, ens vam acomiadar de la Mare de Déu i dels monjos de Montserrat, amb el nord posat cap a Manresa per visitar la Cova.

Tenir temps d’esplai per conversar tranquil·lament amb els meus germans seminaristes va suposar un veritable enriquiment personal. En concret, m’agradaria destacar el resum que feia el nostre company Ignasi, seminarista de Terrassa, del conjunt d’aquesta experiència: “Muntanya serrada, la Mare de Déu ens ha mostrat més que mai que ens estima i ens vol a prop del seu Fill. Pau enmig de la gent, serenor posant una intenció benèvola en una espelma i fraternitat inquebrantable als peus de la Verge Bruna”. Fins a la pròxima!

Renatto Giovanny
Etapa Propedèutica

Recommended Posts