L’estiu ha estat ple d’experiències pastorals: El Seminari han participat de la PEJ (Peregrinació Europea de joves), del Festival de la Joventut de Medjugorje o de les convivències d’escolans, a més de passar uns dies de convivència al desert de les Palmes a Castelló. Ara, comencem el nou curs 2022-23 al Seminari de Barcelona. Com tots els anys abans de reprendre les classes vam passar uns dies de convivència i de posada en marxa de l’edifici. En primer lloc, vam tenir una xerrada amb el rector que ens va donar la benvinguda a tots. També va exposar els objectius d’aquest primer semestre per aconseguir una millor formació en el Seminari. Es va fer especial menció a la fraternitat entre els seminaristes, ja que el dia de demà, si Déu vol, compartirem aquesta fraternitat en el ministeri. Aquestes amistats es forgen en el seminari, treballant tots per un bon ambient a la casa.

Forma part de la convivència realitzar alguna sortida. Enguany, la pastoral de la mar Stella Maris, ens va convidar a tot el Seminari a fer un volt amb un vaixell pel port de Barcelona. Ens va acompanyar el diaca permanent Ricard Rodriguez-Martos, el qual va explicar tot el que realitzaven des d’aquesta pastoral al port, amb la quantitat de gent que reben diàriament.

L’endemà vam anar a conèixer els edificis més emblemàtics del Passeig de Gràcia. Aquesta vegada, el doctorand de la Facultat Antoni Gaudí Mn. Xavi Vila ens va acompanyar durant aquesta visita. Va ser una experiència inoblidable per a tots, ja que ens vam adonar de la gran presència cristiana que hi ha pels carrers de Barcelona. Des d’ara, cada vegada que passem pel Passeig de Gràcia, sabrem que tota ella és un camí de gràcia i un cant a la vida, plena d’elements teològics molt profunds en moltes façanes dels edificis.

Aquests primers dies sempre són molt emotius per a tots, ja que donem la benvinguda als nous seminaristes pels quals tant hem resat el curs anterior. A més, tenim llargues estones per poder compartir el que cadascú a viscut durant l’estiu. Poder parlar de totes aquestes experiències amb la comunitat del Seminari fa que aquesta fraternitat de la qual parlàvem anteriorment agafi protagonisme en la nostra relació amb tots.

 

Donem gràcies a Déu per tot el que té de bo aquest període de vacances i també li demanem que ens ajudi a portar la creu de cadascun en aquests moments més complicats. Però, de manera especial, li demanem que ens faci ser molt fidels a la crida que hem rebut.

Luis Jaureguizar
Etapa Discipular

Recommended Posts