El divendres 21 d’abril vam tenir la segona edició de les SCB TALKS al Seminari de Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pels seminaristes de Barcelona i Sant Feliu, unes sessions de formació d’uns 15 minuts cadascuna. Els seminaristes convidem diferents ponents que puguin compartir-nos les seves reflexions sobre temes d’actualitat i que siguin engrescadores per a tots els públics, especialment els joves, un dels públics preferents.

El tema de les xerrades aquest cop va girar al voltant de l’afectivitat i vam voler que tingués el següent títol: “Us donaré un cor nou”, el cor de l’home a la llum de Crist.  Com que vivim en un món on predomina el sentimentalisme, volíem oferir respostes per educar els nostres cors, tan exposats a una societat voraginosa i líquida. Els quatre ponents convidats ens van fer comprendre com el sentimentalisme actual trenca el cor de la persona, si no està ben educat i refermat en valors consistents. ¿Qui millor que Jesucrist, perfecte Déu i perfecte Home, per a donar-nos llum sobre com la persona pot canalitzar el seu cor i tot el que passa per aquest?

La primera convidada va ser Natalia Barcaiztegui, especialitzada en psicologia per a joves i adolescents. Tracta sobretot temes com l’afectivitat i la sexualitat. La professora Barcaiztegui ens va mostrar el panorama actual de l’afectivitat, quins problemes hi trobem i quines conseqüències se’n poden derivar per a l’ésser humà. 

El segon ponent va ser mossèn Yago Gallo, rector de la parròquia de Sant Pere del Masnou. Va exposar com Déu respon des del primer moment. Fent referència al Gènesi, ens va parlar del primer amor que va ser el de Déu, perquè puguem també estimar com ell. 

El tercer ponent va ser Pep Borrell, pare de família, amb 5 fills i 3 nets. Aquest terrassenc ens va oferir una ponència més experiencial. Va descriure’ns de manera dinàmica i amena com ell viu la fe i com procura dur l’amor de Déu a tots els qui l’envolten. Es va valer nombrosos exemples i anècdotes. Va saber tocar molts aspectes que tots compartim habitualment i ens va fer proper allò que sovint vivim com llunyà o complicat, sobretot fent referència a l’oració i la presència de Déu en els sagraments. 

L’últim convidat va ser el sacerdot Patxi Bronchalo, de la diòcesi de Getafe. Aquest jove prevere va saber posar-nos a tots en situació. Ens va fer veure com, malgrat que tots podem cometre errors o portem ferides profundes al cor, l’amor de Déu va sempre més enllà i pot guarir-ho tot.

Totes les sessions van ser extraordinàries, es poden veure retransmeses en el canal de Youtube del Seminari de Barcelona. Després de les ponències vam tenir un temps de pregària conjunta i d’adoració. Una vegada acabada l’exposició del Santíssim, vam poder tenir un temps per compartir opinions i reflexions amb la resta d’assistents; tot això acompanyat d’un pica-pica animós en els claustres del Seminari. 

 

Tots els seminaristes estem molt contents pel que va suposar aquest esdeveniment. L’Aula Magna del Seminari estava a vessar amb dos-cents participants i tothom va poder conèixer el lloc on vivim i ens formem per, si Déu vol, esdevenir sacerdots. Per a nosaltres és com un dia de portes obertes per a tothom. Us esperem en les pròximes edicions de les SCB TALKS!

Luis Jaureguizar Gratacós
Etapa Discipular

Recommended Posts