No tothom té la sort de poder celebrar la festa de Santa Teresa de Jesús amb les seves filles, les carmelites descalces. 

Nosaltres, els seminaristes de la comunitat de Sant Josep Oriol, acompanyats d’alguns estudiants del Seminari Menor, vam poder gaudir d’aquest privilegi al convent de la Sagrada Família de Tiana, el dia 15 d’octubre. Es tracta d’una de les sortides que fem de tant en tant amb les comunitats del Seminari per conviure, gaudir de noves experiències, tot obrint horitzons vers la nostra futura vida pastoral.

L’esdeveniment central va ser la celebració de la Santa Missa, solemnement cantada amb les monges. Després vam compartir amb elles gairebé dues hores de locutori, que ens van passar volant. Les monges ens van compartir mil delícies, entre les seves històries, cants i dolços (no vam ser capaços d’acabar la coca i llimonada que ens havien preparat de bon matí amb tot l’afecte… per llepar-nos els dits!)

Les preguntes agosarades i espontànies dels nois del Menor ens van arrencar a tots més d’una rialla i, molts, van tenir la sort de rebre per primera vegada una capellana. Es tracta d’establir un vincle de pregària recíproca entre una monja, que ens és assignada a l’atzar, i cadascú de nosaltres, comprometent-nos a pregar l’una per l’altre durant un any sencer.

Arribada l’hora, vam pujar a l’ermita de l’Alegria, molt a la vora, per pregar l’hora menor. Allà mateix, al davant de l’església, vam dinar el pícnic que ens havien preparat al Seminari. 

Finalment, vam tornar contents i plens de l’Esperit a ciutat, per poder dur a terme les tasques pastorals pròpies que cadascú té encomanades a les respectives parròquies durant el cap de setmana!

Josep Maria Batle
Etapa Discipular

Recommended Posts