La tarda del diumenge dia 11 d’octubre, a la Catedral del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, el Xavier Montané Blázquez i el Samuel Gutiérrez Aparcero rebien l’ordenació diaconal de mans del bisbe titular de la diòcesi, Mons. Agustí Cortés.

ordenacions-diaconals-xavi-samuel-diocesis-sant-feliu-de-llobregat6
Va ser una celebració joiosa a nivell eclesial, també per les famílies i per totes les persones que acompanyaven els dos ordenands; tanmateix va estar marcada per la pandèmia del Coronavirus que actualment encara va causant estralls a nivell mundial; en conseqüència, trobàvem una nau central que, marcada per les restriccions d’aforament establertes pel poder civil, no podia acollir a totes les persones que els hi hagués fet il•lusió poder acompanyar als dos futurs diaques. Coneixedors d’aquesta limitació, ambdós seminaristes es van voler fer presents en les comunitats que els havien acollit durant el seu procés de seminari en forma de vetlla de pregària.

ordenacions-diaconals-xavi-samuel-diocesis-sant-feliu-de-llobregat3

A més, des de la delegació de mitjans de comunicació del bisbat de Sant Feliu van oferir la celebració en directe per les xarxes socials.

Els candidats al diaconat van estar acompanyats per les respectives famílies, amics i amigues, com també per una representació de la feligresia que els ha vist créixer en la vocació; els seus rectors de parròquia, preveres referents en la vida pastoral que actualment exerceixen; l’equip de formadors del Seminari Conciliar de Barcelona, casa que els ha acollit durant el seu procés de formació; també per altres preveres amb els quals han compartit algun moment del seu procés vocacional; i finalment amb els companys seminaristes, una representació dels quals conformaven la formació coral que va acompanyar la celebració, juntament amb l’organista, el trompetista i l’animador dels cants.

ordenacions-diaconals-xavi-samuel-diocesis-sant-feliu-de-llobregat4

Malgrat totes les mesures prudents que s’havien de prendre, es va viure amb joia una celebració que de ben segur recordaran. La frase representativa que escollien per afrontar aquest ministeri que se’ls hi va confiar era: “Serviu el Senyor amb alegria”, una alegria arrelada al mateix Jesús que els envia a servir la petita porció del Poble de Déu que els hi ha estat encomanada, per tal de continuar configurant-se a Ell com a bon Pastor i esdevenir, en un futur, preveres de l’Església que peregrina al bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

ordenacions-diaconals-xavi-samuel-diocesis-sant-feliu-de-llobregat5

Josep Sellarés Mestre
Seminarista del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
4t de Teologia

Recommended Posts