Com és ja tradició, els seminaristes de Sant Feliu de Llobregat i Barcelona han iniciat el nou any amb un pelegrinatge-recés al santuari de Montserrat. El 2 de gener passat es van aplegar, juntament amb els seus formadors, al voltant de la Mare de Déu per passar un dia de convivència i oració acollits per la comunitat benedictina.

El prior del monestir, el P. Ignasi Fossas, va ser l’encarregat de dirigir el recés i oferir algunes pautes per envigorir tant la pregària comunitària com la personal. «La pregària, que és adoració a Déu, és allò que més ens defineix com a cristians», va afirmar el monjo benedictí, «la pregària informa, vivifica, orienta, alimenta i expressa la vida espiritual». El P. Fossas va convidar també els seminaristes i els seus formadors a «entrar en la pregària, com en la litúrgia, per la porta estreta de la fe». «Perquè a pregar —va acabar dient— només s’aprèn pregant.»

Juntament amb la dimensió espiritual, la jornada va comptar amb espais de fraternitat i enriquiment cultural, com ara la visita a l’exposició-homenatge al bisbe Torras i Bages que la comunitat benedictina ha organitzat en la seva biblioteca.

La trobada, que es va iniciar molt d’hora amb el rés de l’ofici i laudes al cambril de la Mare de Déu, es va tancar a la basílica, als peus de la Moreneta, amb la pregària comunitària del Rosari i de vespres.

DSC_9901

DSC_9902

DSC_9919

DSC_9922

DSC_9930

DSC_9945

fullsizeoutput_10e7

Recommended Posts