Com és tradició cada any, els seminaristes de totes les diòcesis de Catalunya vam pujar plegats a Montserrat per celebrar la Vetlla de Santa Maria la vigília del 27 d’abril. Pujant a la muntanya vam fer parada al Monestir de Sant Benet, tot visitant la comunitat de monges benedictines. Després de compartir una estona de diàleg amb la Mare Abadessa, Maria del Mar Albajar, i visitar algunes parts principals del monestir amb elles, vam continuar fins l’Abadia de Montserrat, on molta gent es congregava per celebrar la vetlla amb monjos.

Després de pregar el Sant Rosari seguint els misteris esculpits en roca per la muntanya i havent escoltat els pietosos cants a la Mare de Déu del Llibre Vermell de Montserrat durant la preparació de la vetlla, un cop arribada l’hora, va començar la Santa Missa. El cant d’entrada ens va fer posar drets per començar la celebració dels sants misteris: “Veniu, adorem el Senyor a la seva muntanya santa, Al·leluia!” Cantant aquestes paraules tot contemplant la imatge de la Moreneta, i amb la suavitat de la música montserratina, tot portava a pensar en les paraules de Nostre Senyor, que després vam escoltar de l’Evangeli: “Aquí tens la teva mare”.

I si, d’una banda, els cants portaven a l’admiració i veneració de la Mare del Senyor, la Paraula de Déu ens va assenyalar l’immens do de Jesucrist abans de morir a la Creu que és alhora una missió per a tots nosaltres: “…i des d’aleshores la va acollir a casa seva”. Això ens pot fer pensar, com santa Elisabet, cosina de la Verge Maria, qui som nosaltres per a rebre a casa nostra la Mare del Salvador. Però així ho ha volgut Déu en la seva misericòrdia, i en ella tenim la porta al cel.

Com va dir l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, a l’homilia,mentre el soroll de les armes no emmudeix, que la vostra oració ens disposi a la pau”. Així doncs, mentre continuï la batalla in hac lacrimarum valle, que sigui sempre la vostra intercessió un aixopluc per a tots nosaltres que, immerescudament, som també fills vostres, que volem restar sota el vostre mantell. 

Santa Maria de Montserrat, 

Pregueu per nosaltres.

Daniel Delgado
Etapa Discipular

Recommended Posts