El passat diumenge 19 de febrer vam celebrar al club esportiu Brafa, per segon any consecutiu, el torneig de sant Josep per escolans de tota la nostra diòcesi. La convocatòria va ser un èxit: 115 jugadors de 14 parròquies diferents formaven els 12 equips que competien en dues lligues, una per als més petits i l’altra per als escolans de més edat. Pel què sembla, aquesta activitat agrada als nostres escolans i es va consolidant. Tant de bo serveixi perquè facin experiència que no estan sols, que també hi ha altres nois com ells que serveixen a l’altar i els agrada el futbol!

A les 16:30 era l’hora prevista per començar el torneig. No obstant això, sempre arriba, a última hora, algun grup d’escolanets despitats amb el seu mossèn, que venen a lluitar pel trofeu. Com l’any passat, vam comptar amb la inestimable ajuda de seminaristes i amics del seminari, que es van oferir per fer d’entrenadors i àrbitres, per tal de garantir un bon desenvolupament del joc. Cada partit començava amb una pregària demanant a sant Josep vocacions pel nostre Seminari. Tot seguit, amb el xiulet de l’àrbitre, s’iniciava cada encontre.

Aquesta vegada vam gaudir de la presència del bisbe auxiliar Javier Vilanova, que amb la seva proximitat semblava tot un cercatalents. Durant el torneig va saludar moltes famílies i mossens que van assistir per encoratjar els seus. En acabar les eliminatòries, el bisbe Javier va fer una petita prèdica sobre sant Josep i va entregar els premis als guanyadors.

Com a club revelació va destacar la parròquia de sant Joan Baptista de Vilassar de Mar que, amb alguns escolans de la parròquia de sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei, van ser els guanyadors indiscutibles de la lliga de petits. Els de santa Eulàlia de Vilapicina van repetir com a campions de la lliga dels escolans més grans. De moment no hi ha cap parròquia que els pugui fer ombra, caldrà esperar nous equips revelació…

La jornada va acabar amb un berenar-sopar al mateix complex esportiu que va servir també per agafar forces després de tres hores de futbol. Molts van voler fer-se la foto amb el trofeu al costat de l’estàtua de sant Josep, mentre uns altres ja pensaven en fitxatges per l’any vinent. Realment va ser una jornada molt familiar i viscuda. Tant de bo es pugui continuar duent a terme i serveixi com a estímul vocacional per a molts dels nostres joves!

Xavier Campmany
Etapa Configuradora

Recommended Posts