La Sagrada Família va acollir el passat diumenge 25 de setembre l’ordenació presbiteral de tres nous sacerdots: Mn Íñigo de Alfonso Mustienes, Mn Jaime Moyá Querejeta i Mn Fernando Gilabert Llabrés. Una ordenació de nous preveres a l’arxidiòcesi sempre és motiu de joia i festa, i així ho vam celebrar al Seminari Conciliar de Barcelona. Per a més alegria, l’ordenació va coincidir amb el cap de setmana de la festivitat de la nostra patrona, la verge de la Mercè.

Com ja ve sent nova tradició, puix no fa més que un parell d’anys que es fa, divendres vam celebrar una vetlla de pregària pels futurs ordenands a la capella del Seminari. Una estona d’oració davant el Santíssim, cants portats per la coral formada per seminaristes i meditacions i lectures preparades pel director espiritual Mn. Pere Montagut, qui també va presidir les vespres i la posterior benedicció. Tot això, acompanyats pels tres futurs sacerdots, amb qui després vam poder conversar una estona, hores abans de la seva ordenació.

 

L’endemà era 24 de setembre, festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, copatrona de Barcelona. Tot el Seminari de Barcelona ens vam trobar a la Basílica de la Mercè, per celebrar la Santa Missa en honor a la patrona de l’arxidiòcesi. Presidida pel rector del Seminari, Mn. Salvador Bacardit, i acompanyada pels cants de la coral, vam poder gaudir d’una preciosa i solemne celebració al magnífic temple del segle XVIII. Impressionava veure la llarga cua de barcelonins que venien a venerar l’antiga imatge gòtica de la Verge, que acaba de ser restaurada.

Diumenge, la Basílica de la Sagrada Família va ser testimoni de l’ordenació dels tres nous preveres que, per a goig de tot el poble fidel, es van incorporar al presbiteri diocesà de Barcelona. Els diaques Mn. Fernando, Mn. Jaime i Mn. Íñigo van rebre el sagrament de l’ordre del presbiterat, acompanyats per les seves famílies, per sacerdots que van vindre de tota Espanya i pels companys seminaristes. La celebració solemne va ser presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i va comptar amb la presència bisbes auxiliars de la diòcesi. Els ordenands arribaren en processó a l’altar juntament amb els altres diaques, seguits dels preveres i, al final, els bisbes. Després, inserit en la celebració eucarística, es va iniciar el ritus de l’ordenació: la postració mentre s’entonava la Lletania dels Sants, la imposició de mans del bisbe i els preveres, l’oració d’ordenació, la imposició de la casulla, la unció amb el Sant Crisma i l’entrega del calze i la patena. Una vegada ja sacerdots, van concelebrar amb el Cardenal Omella l’Eucaristia. La vetllada va acabar en el Seminari amb un pica-pica, on vam poder felicitar els nous ordenats i rebre les seves benediccions.

És una alegria poder comptar amb tres nous preveres de Jesucrist al món. Preguem a la Verge de la Mercè perquè siguin sants sacerdots i perquè portin moltes ànimes al cel.

Arturo Gavilán
Etapa Discipular

Recommended Posts