Com ja es va fer el curs passat, el dissabte dia 20 de maig d’enguany els seminaristes de Barcelona i Sant Feliu vam visitar els nostres mossens grans a la residència sacerdotal de Sant Josep Oriol. Sempre hi ha hagut contacte entre el Seminari i els preveres jubilats, però en la història recent és la segona trobada d’aquestes característiques. A més, aquesta vegada ens hi van acompanyar també els seminaristes de Terrassa, ja que a la residència també s’hi allotgen alguns sacerdots jubilats d’aquesta diòcesi. 

La idea d’aquesta trobada és que els seminaristes i els mossens retirats puguem crear vincles per conèixer-nos i compartir les nostres respectives etapes de la vocació sacerdotal, tant a nivell humà com espiritual. Per això, la visita va consistir, en els dos moments més privilegiats, per a establir aquesta doble relació. En primer lloc, estàvem convocats al migdia per celebrar tots junts l’Eucaristia, presidida en aquest cas pel bisbe Salvador Cristau de Terrassa, i concelebrada amb el cardenal Lluís Martínez Sistach (que viu a la residència) i amb els formadors dels seminaris de Terrassa i Barcelona, i amb la resta de sacerdots residents des de baix. La resta de la capella l’ocupàvem els seminaristes de les tres diòcesis metropolitanes, tot conformant una imatge icònica del sacerdoci únic i inesgotable de Crist. 

La segona part de la trobada va consistir en un dinar fratern, en el qual vam poder seure a taula i xerrar més distesament amb els sacerdots residents. Va ser una bona oportunitat per escoltar més de prop i atentament alguns dels seus testimonis. Aquests preveres residents han viscut moments de dificultat i de joia. Però, sobretot, s’han lliurat al ministeri amb autèntica perseverança i generositat envers Crist i la seva Església. Per als seminaristes que ens estem formant, aquesta experiència compartida és un genuí estímul per continuar en el nostre camí vers el ministeri sacerdotal. Esperem trobar la força d’esperit i salut del cos per seguir el seu exemple. També desitgem ser per a ells un motiu d’esperança i companyonia, especialment en aquests temps d’escassetat de vocacions.  

Tristament, el nostre comiat de la residència va coincidir amb l’anunci de la mort de Mn Ignasi Torrent, qui havia estat ecònom del Seminari fins l’any 2019. La setmana següent vam poder celebrar una missa en sufragi per la seva ànima al nostre Seminari, on vam pregar pel seu etern descans tot fent-li un homenatge d’agraïment per una vida entregada al servei dels altres i que va dedicar durant tant de temps al sosteniment material de la formació dels seminaristes.

Antoni Barenys
Etapa Configuradora

Recommended Posts