El dia 8 d’octubre vam quedar com cada divendres a les 9:10 del matí davant les portes del Seminari Conciliar de Barcelona. Aquesta vegada era especial, perquè ens acompanyaven dos germans del seminari Interdiocesà. I també estàvem molt il·lusionats perquè anàvem a les Planes, terres de mossèn David, de les quals ens havia parlat meravelles.

Amb la furgoneta plena, escortats per dues motos, vam arribar a l’ermita de la Creu d’en Blau. De seguida ens vam adonar que es respirava un aire fresc i pur com en cap altre lloc. Allà vam pregar junts l’hora menor i mossèn David ens va donar algunes explicacions sobre l’ermita.

Seguidament, travessant carrers que pugen i baixen vam anar a visitar Ca L’Avi, lloc nuclear perquè concentra tres entitats importants de la vida parroquial: Càritas, la Rectoria i una capelleta. De Càritas cal destacar la reserva de dolços que són capaços de donar grans alegries, tant als petits com als grans. De la Rectoria em va impressionar molt la seva ubicació i el seu ambient de recolliment.

Després vam caminar fins l’escola Mare de Déu del Roser. Aviat ens vam adonar que era única. Era una escola més aviat petita, però l’acollida que vam rebre va ser immensa. Des del primer moment, la Mercè ens va fer sentir com a casa i ens va explicar un munt d’anècdotes i d’històries del centre escolar. Mentre saludàvem professors i alumnes vam poder experimentar que aquesta escola és una autèntica llar.

El següent punt d’interès va ser la santuari-parròquia de la Mare de Déu de la Salut, centre de pastoral de mossèn David. Allí la natura i l’arquitectura es fonen perquè els seus visitants tinguin un espai propici d’encontre amb el Bon Déu. Allà els seminaristes vam rebre de regal el Sant Rosari, perquè mai ens separem de la mà de la nostra mare, la Verge Maria.

Finalment, després de dinar a l’ In & Out, vam tornar cap al Seminari, que per nosaltres és com Natzaret. De camí vam resar el Rosari per les intencions que portem en el cor i per donar gràcies a Déu per aquest dia tan ple de fraternitat.

Josep Maria Batlle
Etapa Propedèutic

Recommended Posts